System Freeze when adding Symbol to Library

You are here

3 posts / 0 new
Last post
JasonDentDesign
JasonDentDesign's picture
System Freeze when adding Symbol to Library
SoftPlan Version:
2014 Plus

Now I've waiting for a ticket on this but thought I'd ask if anyone else has experienced this. Had a detail from Symbols>exploded>changed it to suit>Tried to new wall detail to library using the Symbol Wizard. Tried going back into library after it was saved and lost half of details including the one I started with and the one I saved> Then system not responding shut down!! Did so and tried again-SAME. Not a happy camper. Hope its an easy fix. Just realized I may not have unexploded. How do you do that? Would it have made a difference?

John Vanderwoerd
John Vanderwoerd's picture
Sometimes, you may have extra

Sometimes, you may have extra symbols in symbols.  If you don't explode all the items in a symbol before creating a new symbol, your computer may freeze.  It might also be the extreme cold we are having in Ontario right now, Jason. We have -41 C with the wind chill.  Keep warm!wink

JasonDentDesign
JasonDentDesign's picture
FIX

So the file I saved was corrupt and I deleted it through Windows Explorer. If this didn't work I would have had to delete/uninstall file "Details" and the reinstall using disk. Thought I'd post incase someone else has the same issue. I believe it was corrupt because the detail was exploded when I tried to save it. So now I need to figure out how to unexplode detail. But I recouped my detail from my saved Plan set and it wasn't exploded and it saved fine using wizard.