Multi-Gable Roof Issues after adding foundation

You are here

6 posts / 0 new
Last post
BDorman
BDorman's picture
Multi-Gable Roof Issues after adding foundation
SoftPlan Version:
2014

I cannot seem to find the error in my drawings (foundation, main floor, second floor) that is creating havoc with my roof. I am NOT a builder, but an AutoCAD tech, so please go easy on me! I've attached photos of what I want it to look like, and the drawing files....any help would be greatly appreciated!

AttachmentSize
Binary Data foundation.spd80.22 KB
Binary Data Main Floor.spd81.07 KB
Binary Data Second Floor.spd82.97 KB
Bill M
Bill M's picture
Several problems with

There were several things not in place correctly and honestly had to go correct a mistake I made and edit this post.  I couldn't see how you had your drawings stacked so I'm not sure about that.  

What I found:

In drawing options the Auto Generate was unchecked in the roof options.  Check your System Options for this as well.

Different levels weren't dimensioned the same.  Normally when I'm using different material walls for different levels I'll put the reference circle on an interior wall corner.

Upper walls had "plate" under them but no floor system.  I added a floor system and removed the plate.

Lower walls were offset 8' down and one had the cover floor box checked.

Plate heights were all different probably due to above.  You can go to options and check "Plate height" in roof and it will show you the heights.

Multi-roof didn't appear to be used when applying the roof and should be done on the upper level.  

I don't really know how to advise you other than getting a system to your workflow down.  Some of the other folks may have better advise.

Roofs give me fits sometime for some reason so don't feel alone there.  

AttachmentSize
Binary Data foundation_0.spd80.05 KB
Binary Data Main Floor_1.spd80.04 KB
Binary Data Second Floor_0.spd83.19 KB
BDorman
BDorman's picture
Multi-Gable Roof Issues after adding foundation - THANK YOU!!!!

Thanks Bill!!!

Bill M
Bill M's picture
Hope I helped some.  Are you

Hope I helped some.  Are you putting in a basement or is this pier and beam?

BDorman
BDorman's picture
One more question...about the corner board

The corner board on the right side of the first floor is not showing up (like it does in the photos I posted earlier)...is there any way to fix that, or should I try to create it with a 3-D polygon? 

 

Bill M
Bill M's picture
Edit the wall and on the

Edit the wall and on the second tab, trim/end options turn the corner board on.